MMA Samoodbrana

devojčice i dečaci 11 – 15 god.

Kombinovane borilačke veštine u cilju samodbrane

MMA (Mixed Martial Arts – Kombinovane Borilačke Veštine) je borilački sport koji se razvio kroz UFC (Ultimate Fighting Championship – 1993). U početku ovo takmičenje je imalo minimalna pravila i ograničenja u borbama, a za cilj da pokaže koja je borilačka veština najefikasnija. Borba je mogla da se vodi u stojećem stavu, klinču ili na zemlji. U svim ovim segmentima borbe, borcima je bilo dozvoljeno da razmenjuju udarce rukama i nogama, izvode obaranja i bacanja, poluge, gušenja… Prve borbe su bile stil protiv stila (Kik Boks protiv Rvanja, Džudo protiv Karatea, Brazilski Jiu-Jitsu protiv Tajlandskog Boksa…). Brzo je postalo jasno da ako borci žele da budu uspešni u ovakvom obliku takmičenja moraju da treniraju različite borilačke veštine. Borci su počeli da kombinuju borilačke veštine u svom treningu (Boks, Kik Boks, Tajlandski Boks, Rvanje, Džudo, Brazilski Jiu-Jitsu…), a rezultat toga je postao poznat kao MMA.

MMA je vremenom od “Borbe bez Pravila” postao najrealniji borilački sport u odnosu na borbu u realnoj situaciji, sa precizno definisanim pravilima koja primarno vode računa o bezbednosti boraca.

MMA Self Defense (Kombinovane Borilačke Veštine u Cilju Samoodbrane) je veština borenja koja se trenira u Klubu Samoodbrane “STAV” i predstavlja MMA adaptaciju za realne situacije. U realnosti ne postoje nikakve norme i pravila koja definišu i kontrolišu kako će se borba “na ulici” odvijati i zbog toga se kao i u MMA možemo naći u različitim situacijama, što zahteva poznavanje Kombinovanih Borilačkih Veština kako bi bili sposobni da odreagujemo.

Veliki broj MMA Self Defense tehnika je identičan sa MMA tehnikama, ali je pristup prilikom njihovog izvođenja zbog povećanog rizika, bezbednosih i drugih razloga usklađen sa realnom situacijom. Takođe, pojedine tehnike koje se koriste u MMA u realnoj situaciji se ne mogu bezbedno primeniti i zato se moraju korigovati a neke potpuno izbaciti. Najveće razlike između MMA i MMA Self Defense-a leže u psihičkom delu, motivima i ciljevima, što je objašnjeno u drugim tekstovima na sajtu:

Kada se govori o Samoodbrani na ovom sajtu i u Klubu Samoodbrane “STAV”, misli se na Kombinovane Borilačke Veštine u Cilju Samoodbrane, odnosno MMA Self Defense.

Treneri koji rade na programu MMA SAMODOBRANA su:

Ćeran Petar, profesor fizičkog vaspitanja, licencirani trener

Radonić Nenad, profesor fizičkog vaspitanja, licencirani trener

Milojević Đorđe, licencirani trener

TERMINI

PONEDELJAK / SREDA / PETAK

21:00-22:00

MILENKA GRČIĆA 3a, VELIKA SALA

Za dodatne informacije možete pozvati:

064 236 15 94, Radonić Nenad

063 775 25 16, Ćeran Petar

Turniri na kojima učestvuju članovi sportića su organizovani na lokalnom nivou:

Univerzijada, Baby Exit, Dani mesne zajednice Detelinare, Igre bez granica za detelinarce, Sportsko-bratski dan Novi Sad – Modriča, Štrand bez granica . . .

Turniri
Vantrenažne aktivnosti
Vantrenažne aktivnosti za koje se možete odličiti:

  • treninzi na bazenima
  • učenje klizanja u zimskoj sezoni

Neka vašu decu uče profesionalci!

IGRAMO SE I UČIMO
Važno je da sport što pre postane sastavni deo dečijeg života, jer se ova, jednom stečena navika, održava tokom celog života.
N
Da Vam deca budu zdrava
N
Da Vam deca budu srećna
N
Da Vam deca budu vesela
N
Da Vam deca budu zadovoljna
N
Da Vam deca budu uspešna
Pogledajte kako radimo

Mapa

Mapa

AKCIJA JE BAZIČNI OSNOV ZA SVAKI USPEH

Kad prestanu izgovori, počinju uspesi. Energija i upornost.
PIŠITE NAM!